På dagsturstokt med F/F “Hans Brattstrøm”

I går hadde vi en usedvanlig fin jobbmandag – vi dro på tokt!

F/F Hans Brattstrøm, en av UiB's båter

F/F “Hans Brattstrøm”, en av UiB’s forskningsfartøy – i forgrunnen ses “Aurelia”

IMGP0059Strålende sol og speilblank fjord gav en riktig så fin ramme rundt jakten på dyr vi kan barcode – i dette tilfellet primært børstemark (Polychaeta) og “boblesnegler” (Orden Cephalaspidea).

Vi siktet oss inn på lokaliteter med sandbunn i Lysefjorden (Hordaland), da disse har en fauna vi ønsket oss flere individer i fra – men det er ikke alltid like enkelt å treffe flekkene med sand, så vi fikk også med oss noen stasjoner med stortare (Laminaria hyperborea), og et par grabbhugg i mudder.

Pørven ble samlet med grabb

Prøvene ble samlet med grabb…

..og med ringskrape

..og med ringskrape

Innkommende grabb

Innkommende grabb

Når prøven kommer på dekk blir den vasket gjennom sikter med ulik diameter

Når prøven kommer på dekk blir den vasket gjennom sikter med ulik diameter

Og (om vær og vind tillater det) så grovsorterer vi litt på dekk - i går var det som sagt veldig, veldig fint å være marinbiolog!

Og (om vær og vind tillater det) så grovsorterer vi litt på dekk – i går var det som sagt veldig, veldig fint å være marinbiolog!

Plukke, plukke - ved å sortere litt ombord får vi en ide om hvilke dyregrupper vi har fått med oss

Plukke, plukke – ved å sortere litt ombord får vi en ide om hvilke dyregrupper vi har fått med oss. De fleste av dyrene vi jobber med må vi dog  få under lupe og mikroskop før de kan artsbestemmes.

Porania

Porania pulvillus (?)

Kråkeboller

Kråkeboller

Et utvalg i fra tareskogen

Et utvalg i fra tareskogen

Totalen ble 15  bøtter i fra seks stasjoner i Lysefjorden (Hordaland) - så nå er det full rulle på laben med sortering og fotografering!

Totalen ble 15 bøtter i fra seks stasjoner i Lysefjorden (Hordaland) – så nå er det full rulle på laben med sortering og fotografering!