Norsk symposium i biosystematikk 2024

Universitetet i Bergen – i form av Avdeling for naturhistorie og Institutt for biovitenskap – stilte sterkt på det første norske symposiet i biosystematikk, Oslo 29.-30. oktober 2024.

gruppebilde av rundt 20 personer som står på en gressplen i en hage

Deltagere fra UiB (BIO og UM). Foto: Marta Gil

Symposiet ble arrangert av Artsdatabanken, Forskerskolen i biosystematikk (ForBio), og Naturhistorisk museum (UiO).

I “Professorboligen” like ved Slottet møttes rundt 100 deltagere for å holde og høre på foredrag med varierte tema innen biosystematikk. Biosystematikk handler om å beskrive, klassifisere og identifisere arter – i alt var det 45(!) presentasjoner fordelt på to tettpakkede dager.

kollasj av fire bilder som viser lokalet og litt i fra inne i huset

“Professorboligen” var fylt til randen disse dagene. Foto: K. Kongshavn

Nataliya var en av de to inviterte gjestetalerne, og holdt et engasjerende foredrag som dreide seg om både hva vi vet om diversiteten til marine annelider per i dag (mindre enn man kanskje skulle tro!), og et tankevekkende innlegg om hvordan vi (i vitenskapen) deler data, og hvordan dette blir brukt. Sistnevnte gav opphav til mange gode diskusjoner i etterkant.

en kvinne i rød genser presenterer vitenskap

Nataliya under sitt inviterte foredrag. Foto: Katrine Kongshavn

Det var lagt opp til at studenter skulle kunne presentere sine funn og/eller pågånde prosjekt;
fra oss var en masterstudent (Eva) og tre av doktorgradsstipendidatene (Annui, Monisha og Martina) oppe og holdt flotte foredrag.

fire presentasjoner i fra master - og phdstudenter, repersentert med ett bilde av hver

Studentene (phd- og master) på Natur holdt innlegg om forskningsprosjektene sine. Foto: Katrine Kongshavn, Jenny Smedmark

Andre fra Natur var også på talerlisten, her er tre fra Team Manet (Luis, Marta, Joan), og Katrine som holdt et kort innlegg om GBIF Norge.

fire talere foran sine powerpointpresentasjoner

Foto: Katrine Kongshavn, Joan J. Soto-Angel

Flere prosjekt vi er involvert i ble også presentert; det var foredrag med resultater i fra VentSeep-prosjektet, om mosdyrprosjektet NorDigBryo, og prosjektet på brunalger, samt siste nytt i fra NorBOL – og naturligvis også i fra Artsdatabanken om Artsprosjektet.

Takk til arrangørene og foredragsholderne for to innholdsrike dager – vi håper vi ses igjen på neste års symposium!

-Katrine