Godt nyttår!

Første arbeidsuka i 2014 ble delvis brukt til flyttesjau – nå har vi fått på plass tolv digre stålskap fordelt utover i magasinene, typerommet og på laben.

Det var helt nødvendig med mer hylleplass, da mengden materiale vi jobber med er stadig økende. Og med det var vel dagens årets interiørnyhet dekket her på rosabloggen…!

Scalibregma hanseni

Scalibregma hanseni

 

Av andre nyheter så har en ny artikkel som vi (Jon) har jobbet med har kommet ut, det kan du lese mer om på bloggen til nosk polychaetforum; Scalibregma hanseni, ny børstemarkart i fra Norskehavet. Direktelink til artikkelen finner du her DOI: http://biotaxa.org/Zootaxa/article/view/zootaxa.3753.2.1

 

 

Ophiacantha bidentata samlet inn av MAREANO

Ophiacantha bidentata samlet inn av MAREANO

Vi arbeider videre med DNA-barcoding av marine evertebrater i fra norske farvann, det første brettet med slangestjerner (Ophiuroidea) er snart ferdig fotografert og klart for vevsprøvetaking. Utover vinteren planlegger vi å få klargjort og sendt en hel del plater med vevsprøver til Canada, hvor de prosesseres videre.

Grupper vi så langt vet at vi skal arbeide med inkluderer tanglopper, ulike børstemarkfamilier, ormebløtdyr (Aplacophora), ulike pigghuder, kommakreps og andre krepsdyr.