Nytt dagsturstokt

Helt greit "kontor", det her - flat sjø og blå himmel!

Helt greit “kontor”, det her – flat sjø og blå himmel!

I går var vi ute i sola med F/F “Hans Brattstrøm” igjen, denne gangen på nokså spesifikk jakt etter noen børstemarkarter som vi gjerne skulle hatt mer materiale av – skjønt vi naturligvis plukker med oss “litt av alt” når vi først er ute.

 

Med oss hadde vi to av avdelingens studenter - praktisk  felterfaring er viktig å få med seg i løpet av en grad!

Med oss hadde vi to av avdelingens studenter – praktisk felterfaring er viktig å få med seg i løpet av en grad!

 

Med slike små dyr som vi jobber med så er det oftest ikke før en sitter med prøven under lupen at en kan si sikkert om en har funnet det en er ute etter (eller kanskje noe helt annet spennende!), så vi kommer som oftest hjem med bøttevis av materiale – gårsdagen var intet unntak der.

I dag er det frenetisk sortering og fiksering på programmet, og jeg forsøker å få tatt bilder av en del levende dyr, da fargetegningene i stor grad forsvinner i spritfikseringen. Vi plukker dyr direkte til DNA-barcoding, stort ferskere prøver går det ikke an å få !Skattejakt på dekk

Skattejakt på dekk

Et eksempel i fra fangsten; en børstemark i familien Cirratulidae

Et eksempel i fra fangsten; en børstemark i familien Cirratulidae