Nytt tokt!

Vi kom oss – litt plutselig(!) – ut på tokt igjen forrige torsdag, også denne gangen med FF “Hans Brattstrøm”.

IMGP0140

Ferden gikk til Sotra, hovedplanen var å ta prøver ved Glesvær, hvor børstemarken Amphicteis gunneri (M.SArs, 1835) har sin typelokalitet. Det vil si at det første eksemplaret av arten som ble formelt beskrevet av Michael Sars i “Beskrivelser og iagttagelser over nogle mærkelige eller nye i Havet ved den Bergenske Kyst levende Dyr” ble samlet inn her. Når man skal barcode arter så er det naturlig nok en stor fordel å inkludere individer i fra typelokaliteten. Dermed kan man i størst mulig grad være sikre på at det faktisk er  den arten en arbeider med.

IMGP0149Vi var også på jakt etter de stadig like unnvikende boblesneglene (Cephalaspidea), heldigvis greide vi å lirke noen eksemplarer utav havbunnen denne gangen, så vi fikk lykkelige malacologer (de som arbeider med bløtdyr) ombord!

Ellers så plukket vi med oss individer i fra diverse dyregrupper som vi planlegger å barcode igjennom NorBOL, deriblant børstemark, krabber, nakensnegler, reker og pigghuder.

Sammenstimlig rundt ringskrapens om kom opp full av tang og sand

Sammenstimling rundt ringskrapen som kom opp full av tang og sand – og dyr!

Finere føreforhold kan man vel ikke håpe på!

Finere føreforhold kan man vel ikke håpe på!

Jommen ble det noen bøtter med materiale denne gangen også - vi får en travel vår og sommer!

Jommen ble det noen bøtter med materiale denne gangen også – vi får en travel vår og sommer!

Oppdragsgiver avsløres i hodepryden.

Oppdragsgiver avsløres i hodepryden. 

Her er et lite utvalg av dyrene vi fant – de kommer i fra totalt 7 stasjoner i fra 6 til 185 meters dyp, og er samlet inn med grabb og ringskrape.